Zondag 14 april StarkLinnemann Quartet bij Jazz Podium Goirle vanaf 15:00 uur

 

Wilt u zich meer verdiepen in de jazz, u laten verrassen of vindt u niets fijner dan op een zondagmiddag genieten van virtuoze jazz? Kom dan zondag 14 april aanstaande naar het CC Jan van Besouw. Jazz Podium Goirle organiseert dan weer een concert waarbij u kennis kan maken met jonge, maar gerenommeerde muzikanten, het StarkLinnemann Quartet.

 

StarkLinnemann

De formatie StarkLinnemann heeft sinds de oprichting in 2012 met uiteenlopende bezettingen laten zien zeer veelzijdig te zijn wat betreft muziekstijlen. Dit is te horen op de albums Awake (2014) ,Transcending Chopin Volume 1 (2016) en Transcending Chopin Volume 2&3 (2016). Het genre van StarkLinnemann is het beste te omschrijven als: Universal – Crossover – Music.

 

Eind 2012 wordt het StarkLinnemann Quintet opgericht met Paul Stark, (piano/ NLD), Dick de Graaf (tenor saxofoon/ NLD), Gerard Kleijn (trompet/ NLD), Vasilis Stefanopoulos (Bass/ Greece) en Jonas Linnemann (drums). 2016 stond helemaal in het teken van Transcending Chopin. In dit jaar werden twee albums uitgebracht gewijd aan de Poolse pianist/componist Frédéric Chopin.

 

Met de opname van het dubbelalbum Transcending Chopin Vol. 2 & 3 in juli 2016 werd het StarkLinnemann Quartet een feit. Bassist Vasilis Stefanopoulos is al sinds lange tijd een constante factor bij StarkLinnemann en maakt ook nu deel uit van het Quartet. En onlangs hebben Linnemann en Stark in Iman Spaargaren een tenor saxofonist gevonden die de brede visie van StarkLinnemann deelt en het trio perfect complementeert met zijn hartstochtelijke spel.

 

Kom naar dit verrassende concert op zondag 14 april in het Grand Café van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. De entree bedraagt 8 euro en de kaarten zijn die middag cash in de foyer te koop aan de kassa van het Jazz Podium Goirle. De jazz sferen kunt u proeven vanaf 15:00 uur, het concert zal om 15:30 uur starten.

RSIN 8181.45.614