Jazz Podium Goirle 17 maart 2019: Oude stijl jazz met de Dixie Boys.

 

Nieuwsgierig naar de echte oude jazz van meer dan een eeuw geleden? Ontstaan in New Orleans laat de dixieland je swingen en waan je je met de muziek van de Dixie Boys terug in de tijd.  Jazz Podium Goirle biedt u weer een unieke middag echte jazz. Het café is open vanaf 15:00 uur en de Dixie Boys spelen vanaf 15:30 uur. Entree is maar 8 euro.

 

Dixie Boys

 Het orkest “The Dixie Boys” is in 2005 voortgekomen uit de bekende Tilburgse jazz formatie “The Joly Boys”, Een zestal enthousiaste muzikanten uit Tilburg en de naaste omgeving, met o.a. Tiny de Laat uit Goirle als drummer, maken deel uit van dit orkest. De band heeft zich toegelegd op Jazz oude stijl een muziekstijl welke eind negentiende eeuw ontstond in New Orleans In de loop der jaren heeft de band met succes vele optredens in jazzcafés en op diverse podia verzorgd. De basis is “Live Jazz oude stijl”, met gezellige swingde nummers welke bekend in de oren klinken en uitnodigen voor een dansje. U kunt genieten van bekende nummers uit het “American Songbook” zoals bijvoorbeeld Coney island washboard, Lady be good en When you ‘re smiling, maar ook minder bekende nummers zoals Nyborders pris (Jo Warren 1930) en A perfect day (Carrie Jacobs-Bond 1926). De heren hebben hun sporen in de jazz ruimschoots verdient en van een aantal muzikanten zal na jaren samenwerking tijdens dit concert afscheid worden genomen. Het wordt echt een unieke middag.

 

Kom swingen bij Jazz Podium Goirle! Komende zondag 17 maart bent u vanaf 15:00 uur van harte welkom in het CC Jan van Besouw.

RSIN 8181.45.614