Zondag  18 november Jazz Podium Goirle presents: Marnix Busstra’s Old School Band

 

Hoe klinkt dat nou, de Old School jazz? Komende zondag 18 november kunt u het komen beluisteren in het cultureel centrum Jan van Besouw. Muzikanten van grote klasse laten zondagmiddag hun kunsten zien in het Grand Café. Al vanaf de eerste maten laat Marnix Busstra’s Old School Band je mondhoeken naar boven krullen. Kom genieten van deze geweldige muziek! Jazz podium Goirle ontvangt u graag vanaf 15:00 uur.

 

Marnix Busstra’s Old School Band

 

Gitarist Marnix Busstra en zijn kwartet, de Old School Band geheten, laten zich inspireren door de muziek uit het begin van hun carrières, klassieke jazz en sporen van funk. Nostalgie ten top dus, maar zeker ook spannend genoeg voor hedendaagse oren. Busstra’s composities weten een mooie balans te vinden tussen oud en nieuw. John Scofield is het grote voorbeeld van met name Marnix Busstra, de grootmeester van de elektrische jazzgitaar. Busstra’s puntige solo’s worden opgevangen in het warme Hammondbedje van de groovy spelende organist Eric van de Bovenkamp. Bassist Norbert Sollewijn Gelpke en drummer Mark Stoop geven een pittige drive aan dit dampende kwartet. Een ongecompliceerd muzikaal feestje van vier topmuzikanten dat niet lang genoeg kan duren. Ook in het spel is het verschil tussen oud en nieuw mooi in verhouding. Gewaagde improvisaties steken af en toe de kop op maar raken nooit van het ‘Old School’-pad af. De synergie tussen de bandleden is soms zelfs zo sterk, dat de instrumenten versmelten tot één geluid. Momenten om je vingers bij af te likken.  Even ongestoord genieten van gewoon heerlijke muziek? Old School Band is je keus.

 

Jazz Podium Goirle heeft als doel om Goirle kennis te laten maken met de verschillende stijlen in de jazz muziek. De stichting werkt zonder subsidie en kan dankzij sponsoren en de vrijwilligers 6 a 7 concerten per theaterseizoen organiseren in het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Jazz podium Goirle biedt concerten van jazz musici met naam in de scene en om de kosten te kunnen dragen, zijn wij nog op zoek naar sponsoren. De bedoeling  is om de entree gelden zo laag mogelijk te houden en de jazz toegankelijk te maken voor iedereen. De entree bedraagt daarom maar 8 euro.

 

RSIN 8181.45.614