Zondag 21 oktober opent De Nieuwe Veste Bigband het nieuwe seizoen van Jazz Podium Goirle

Het nieuwe seizoen start meteen goed met een overweldigend optreden van De Nieuwe Veste Bigband uit Breda. Heb je nog nooit een bigband live gezien, kom dan zeker kijken! Het is een geweldige ervaring. Uiteraard zijn alle liefhebbers van muziek welkom op deze middag. Maak kennis met de jazz en wat een zo’n groot orkest met je kan doen. Kom zondag 21 oktober naar het cultureel centrum Jan van Besouw. Het Jazz Podium start om 15:00 uur en de entree is 8 euro.

De Nieuwe Veste Bigband

Enthousiast, vol kwaliteit en met heel veel liefde voor muziek. De Nieuwe Veste Bigband, opgericht in 1998 als ensemble van het Bredase centrum voor de kunsten, Nieuwe Veste, is uitgegroeid tot een hecht collectief. De bigband speelt op festivals, feesten en concoursen. De band wordt geprezen om en gekenmerkt door het samenspel, dynamiek, creatieve solisten en goede zanger. Ook in kroegen weet de band de sfeer van een authentieke jazzclub te brengen.De Nieuwe Veste Bigband heeft over de jaren deelgenomen aan meerdere bigbandfestivals en concoursen. In 2017 heeft het de 1e prijs mogen ontvangen op zowel het Bigband Festival op de Gentse Feesten als ook het Bigband Festival Brielle. De Nieuwe Veste Bigband staat onder leiding van Hans Bloemen, trompetdocent van Nieuwe Veste en voormalig lead-trompettist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Jazz Podium Goirle heeft dit seizoen weer geweldige concerten gepland staan. Eén keer per maand op zondagmiddag in het Grand Café van cultureel centrum Jan van Besouw kunt u genieten van live jazz muziek.

RSIN 8181.45.614