Zondag 18 februari: Jazz Podium Goirle gaat internationaal met het Toine Thys Trio

 

Voor komende zondag 18 februari heeft Jazz Podium Goirle een trio van internationale faam binnengehaald. Vanaf 15:00 uur kunt u in de foyer van het Cultureel Centrum Jan van Besouw genieten van het geweldige Toine Thys Trio. Jazz van het hoogste niveau, een hele middag lang. Een samenwerking van een Belg, een Nederlander en een Canadees, dit moet u meemaken.

 

Toine Thys Trio

 

Dit nieuwe seizoen kijken we graag ďover de grensĒ en we zijn er in geslaagd om een optreden te regelen van het internationale trio van saxofonist Toine Thys. De Belg Toine Thys brengt ons feestelijke, energieke en intense muziek die beÔnvloed is door zijn recente samenwerkingen in Afrika en door meerdere documentaires (o.a. van Werner Herzog: Wings of Hope, Grizzly Man, Encounters at the End of the World, Ö). Groove, ritme en interactie staan centraal. Achter Thys staat nog steeds de ongelooflijke Nederlandse Arno Krijger, ongetwijfeld de maestro van het Hammond orgel. Hij is een van de zeldzame organisten die op dit instrument de melodieŽn op het toetsenbord en de bassen op het pedaal op de wijze van Larry Young of Jimmy Smith ten gehore kan brengen. De toon van het Hammondorgel vermengt zich perfect met de tenor improvisaties en de basklarinet. Daarnaast completeert de gerenommeerde Canadese drummer Karl Jannuska dit internationale trio.

Maak kennis met de jazz in al zijn facetten, dat is het doel van Jazz Podium Goirle en kom deze middag luisteren en kijken naar drie zeer enthousiaste reuzen uit de wereld van de jazz. Zondag 18 februari dus vanaf 15:00 uur. Entree is maar 8 euro.

RSIN 8181.45.614