Tekstvak: Jazz Podium Goirle gaat zondag 19 maart terug in de tijd!

Er is geen DeLorean nodig om je weer in andere tijden te wanen. Kom zondag 19 maart naar het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle voor een reis terug in de tijd gebracht door muzikanten van nu. De muzikale middag begint om 14:30 uur met The Two Tones Swing & Boogie Band gevolgd door de Never Mind Jazz Band. Een middag live muziek gebracht door twee geweldige bands en natuurlijk ruimte om te dansen. Het wordt erg moeilijk de voetjes stil te houden met de boogiewoogie en de charleston klanken die zullen schallen door het Grand Café van het cultureel centrum. Een volle middag voor maar 8 euro entree.

The Two Tones Swing & Boogie Band

In de jaren ’40 en ’50 was de jump & jive muziek of rythm & blues zoals het genre ook wel wordt aangeduid, de populaire muziek bij uitstek van ‘zwart’ Amerika. Jazzorkesten in grote of kleine bezetting zoals van o.a. Louis Jordan, Earl Bostic en Lionel Hampton stonden bekend om hun energieke en opzwepende dansmuziek waarbij het moeilijk was om stil te blijven zitten. De van oorsprong uit Tilburg afkomstige Two Tones Swing & Boogie Band houdt deze traditie levend. Met deze band waant de luisteraar zich het ene moment in een uitgelaten jaren vijftig Dance Hall en dan weer in een kleine jazzclub, waar de sfeer intiem en zwoel is. Ook rustige jazzy ballads en zonnige Zuid-Amerikaanse uitstapjes staan op het repertoire. Bij al hun optredens staat bij The Two Tones Swing & Boogie Band voorop het persoonlijke plezier dat zij aan het muziek maken beleven.

Never Mind Jazz Band

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de glorie jaren 1925-1929. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver en Jelly Roll Morton, tot aan de vroege big bands zoals Fletcher Henderson en Duke Ellington. De originelen zijn zodanig terug gearrangeerd naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe tweemaal zo groot klinkt. De Never Mind Jazz Band bestaat dit jaar al 40 jaar en heeft zijn sporen ook internationaal ruimschoots verdiend op jazzfestivals in onder andere België, Duitsland, Hongarije en Italië. Hoogtepunt was natuurlijk een optreden op het North Sea Jazzfestival. Op twee april aanstaande viert de band het veertig jarig jubileum met een speciaal concert in Eindhoven in gemeenschapshuis De Ronde.