Tekstvak: Jazz Podium Goirle d.d. 19-02-2017 met “The Slick Pit” en de “Dutch All Stars Jazz Band”.
Wat te doen op een druilige zondagmiddag in februari? Het antwoord is simpel: Kom genieten in het grand café van het cultureel centrum Jan van Besouw!

Vanaf 14:30 uur kunt u weer terecht bij een door Jazz Podium Goirle georganiseerd concert die u kennis laat maken met de verschillende stijlen binnen het jazz genre. De middag begint met de jazzfunk van The Slick Pit, gevolgd door The Dutch All Stars Jazz Band met jazz standards in eigen stijl. Weer een goed gevulde middag dus voor maar 8 euro. 

The Slick Pit
Herinnert u zich de legendarische jazz- fusion of jazz-funk bands Weather Report, The Brecker Brothers, The Meters, Mahavishnu Orchestra? Ze waren allemaal groepen die het geluid van de jazz in de jaren zeventig onmiskenbaar veranderden. The Slick Pit betekent letterlijk ‘smeerput’. The Slick Pit is een prima voorbeeld van hoe jazz zich blijft ontwikkelen. Gewoon uit de kast komen en met volop plezier spelen. Zo wil The Slick Pit het en zo klinkt het ook. Tenor saxofonist Steven Dietvorst, trompettist Raoul Garcia Vao, drummer Jeroen Dur en percussionist Peter van Aart delen allen een diepe liefde voor de jazz-funk van de jaren zeventig. Steven Dietvorst, zwaar geïnspireerd door deze wederzijdse genegenheid, schreef een aantal composities en de band werd aangevuld met Guy Nikkels op gitaar, Ivo Stuivenberg op toetsen en Marco Dirne op basgitaar. Misschien kun je bij The Slick Pit beter spreken van jazzfunk, want het is het alles overheersende ritme van basgitaar, Moogbas, percussie en drums dat de basis legt voor de muziek van het septet. 

The Dutch All Stars Jazz Band
De band werd opgericht in het jaar 2000 voor een concerttour naar Polen. Sindsdien werden op verschillende jazzfestivals, in jazzclubs en bij andere culturele evenementen in binnen- en buitenland bezielende concerten gegeven. Alle bandleden komen uit bekende jazzorkesten in Nederland, waaronder de beroemde en legendarische Ted Easton Jazz Band uit Den Haag-Scheveningen. Het merendeel speelde samen met bekende Jazz-grootheden uit de Verenigde Staten, zoals Billy Butterfield, Bobby Hackett, Peanuts Hucko en vele anderen. Met aanstekelijk enthousiasme leveren de bandleden een zeer gevarieerd repertoire: van New Orleans, Dixieland en Blues tot Close Harmony Singing en Boogie Woogie. Door de interessant gearrangeerde "jazz standards" en de muzikale conceptie van de bandleden, heeft de band zijn speciale karakteristieke "Sound" ontwikkeld. THE DUTCH ALL STARS JAZZ BAND is één van de meest toonaangevende jazz bands van Nederland. De band bestaat uit: Kuuk Griep - slagwerk, Jacques Kingma - contrabas, Jan Gombert – banjo, Henk van Muijen - trombone, Hans Verheul – klarinet en sax en Frans van Wasbeek - trompet, cornet, bügel en bandleider.