Tekstvak: Zondag 20 november Jazz Podium Goirle met Tomasa Quartet en Hotspots

De dagen zijn al weer korter geworden, de bladeren zijn bijna allemaal gevallen, winter is in aantocht. Tijd voor wat ontspanning voordat de hectiek van de feestdagen losbreekt. Tijd voor weer een heerlijke middag vol jazz.
Komende zondag 20 november wordt u in het Grand Cafť van cultureel centrum Jan van Besouw eerst goed warm gemaakt door de caribische jazz van het Tomasa Quartet, gevolgd door de traditionele jazz met banjo van Hotspots. Het concert start om 14:30 uur en de entree bedraagt maar 8 euro.

Tomasa Quartet
Het Tomasa Quartet is een uniek, internationaal ensemble dat viool en piano combineert met bas en percussie.  Het speelt levendige en kleurrijke muziek. Het kwartet creŽert een hartstochtelijke en subtiele sfeer met Latijns-Amerikaanse invloeden uit de Caribische muziek, tango, bossa nova en samba, gemixt met geweldige jazzharmonieŽn.  De fijnzinnige mengeling die hieruit ontstaat, is een uitdrukking van hun vriendschap en muzikale symbiose. De muzikanten zetten hiermee een sound neer, vol improvisatie en groove. Verrassend en sprankelend! De muziek neemt u mee naar magische plekken. Het Tomasa Quartet bestaat deze keer uit invalster Karin van Kooten op viool, Claudia Cassier op piano, Mathias Breton op contrabas en Juri Kuefner op percussie.

Hotspots
De Hotspots Jazzband is in 2011 opgericht door Paul van Esch en Marco Kuipers. De groep bestaat uit 6 musici die ruimschoots hun sporen in de jazz en traditionele muziek hebben verdiend. Hotspots geeft u de kans u onder te dompelen in de traditionele jazz, voorzien van veel koper en banjo, gecombineerd met drums en contrabas. Herkenbare deuntjes en uptempo gezelligheid. Verplaats u naar de vroege tijden van de jazz. Hotspots bestaat uit Marco Kuipers op de sax, Paul van Esch op drums, op trompet Robert-Jan Krook, op tenor banjo en tenor gitaar Theo Koning, Carlo Poos op trombone en euphonium en Piet de Lange op contrabas.