Tekstvak: Jazz Podium Goirle opent op zondag 9 oktober seizoen 2016-2017 met een big bang!

De zomer is voorbij, de herfst doet weer zijn intrede en het nieuwe theaterseizoen is begonnen. En Jazz Podium Goirle begint gelijk goed. Komende zondag 9 oktober wordt er afgetrapt met de West Coast Big Band, gevolgd door het intiemere Mudita. Vanaf 14:30 uur is het grand café van het Cultureel Centrum Jan van weer omgetoverd tot het enige echte jazzpodium van Goirle. Voor maar 8 euro kunt u een gezellige middag genieten van uiteenlopende en toch herkenbare stijlen jazz.

West Coast Big Band
De West Coast Big Band is een echt jazz ensemble met een avontuurlijk en swingend bigbandrepertoire. Dit bestaat uit een mengsel van klassiekers van Count Basie en Duke Ellington, uitdagend repertoire van Bill Holman, Thad en Quincy Jones en werk van jonge Nederlandse arrangeurs. De big band staat onder leiding van Nils van Haften en heeft samengewerkt met grote namen uit de Nederlandse jazz wereld, zoals Benjamin Herman, Piet Noordijk, Jarmo Hoogendijk, Carlo de Wijs, Martijn van Iterson en Edwin Rutten. De West Coast Big Band is winnaar van diverse eerste en tweede prijzen, zoals het CvA Big Band festival en het Haarlemmermeer Bigband Concours. 

Deze keer brengt de West Coast Big Band een ode aan Frank Sinatra, en heeft hiervoor een keuze gemaakt uit de grote hoeveelheid prachtige songs die The Voice heeft vertolkt. De band heeft ervoor gekozen om de originele arrangementen ten gehore te brengen zoals vertolkt door o.a. het  Count Basie orkest. Constantijn Schaap zal het vocale gedeelte voor zijn rekening nemen. Constantijn is als Jazz zanger afgestudeerd bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag en heeft in zijn loopbaan deel uitgemaakt van verschillende formaties, van pop tot jazz muziek. Optreden met de West Coast Big Band is voor hem weer een nieuwe uitdaging die hij met beide handen heeft aangegrepen.

Mudita
In mei 2015 vinden deze drie jonge muzikanten herkenning bij elkaar in de muziek zie zij willen maken. Met deze uitzonderlijke bezetting weten Zangeres Sanne Rambags, trompettist Koen Smits en pianist Sjoerd van Eijck stilte en intimiteit te vatten, voor hen belangrijke elementen in hun muziek. Voor het trio schrijven zij eigen composities die worden voorzien van poëtische teksten en sfeervolle improvisaties die met diepe emotie en intentie worden vertolkt. Ieder optreden is een nieuw avontuur en iedere keer anders, op één enkel aspect na; de magie die ontstaat tijdens het musiceren. 

Tot a.s. zondag!