Tekstvak: Zondag 20 maart 2016, Jazz Podium Goirle presenteert: Jazz Connection!

Jazz Connection komt naar Goirle! Het is Jazz Podium Goirle eindelijk gelukt om dit internationale gezelschap (maar toch gewoon uit Breda) te “strikken” voor een optreden op ons podium! Vanaf 14:30 uur kunt u genieten van het wervelende optreden van dit swingende sextet in het Grand Café van Cultureel Centrum Jan van Besouw.

Jazz Connection

“They are unbelievable… They are insane… and they are absolutely amazing live on stage. With their zoot-suits, flamboyance, large beers, cheap whiskey, dancing and swinging... They will Jive You Grazy!” 

Jazz Connection is een groot navolger van de Jump Jive, Jump Blues en early Rhythm ’n Blues, die zo’n 50 jaar geleden in de VS enorm populair werd. Met songs van Louis Prima, Wynonie Harris, King Curtis en Teddy Brannon brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelige periode in de jazz.

Opgericht in jazzstad Breda swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds 25 jaar (1990) met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels een bijzonder goede herinnering aan de band. Ze toerde in Europa o.a. in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije, Servië, Rusland en Polen met uitstapjes naar het Midden-Oosten en Azië.

Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkelijk eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.

Jazz Connection bestaat uit Jurgen Feskens op trompet en zang, Peter van Steen op trombone, Rob Henneveld speelt tenor-, alt saxofoon en klarinet, Bart Wouters op contrabas en zang, Bart Maassen op de piano en Ad Hoendervangers complementeert het swingende geheel op de drums.

De entree is maar 8 euro. Kom kijken, kom luisteren, kom dansen, kom genieten!