Tekstvak: Zondag 21 februari, enerverend Jazz Podium Goirle met CCBlue en Big Hammond Blow

Nu de rust is wedergekeerd na het bruisende carnaval in Goirle, komt het Jazz Podium met een geheel nieuw feestje. De middag begint om 14:30 met CCBlue, herkenbare nummers met invloeden van jazz, blues en soul met hier en daar zelfs een vleugje country. De middag eindigt met Big Hammond Blow, waarbij je het blazen en kreunen van een Hammondorgel pas echt leert kennen. Zondag 21 februari in het Grand Café van Cultureel Centrum Jan van Besouw.

CCblue
CCBlue is een lokale band die het heerlijk vindt om op een eigen wijze bekende en soms ook minder bekende Standards ten gehore te brengen. De muziek gaat van ballads via swing jazz nummers en songs met een latin feel naar dansnummers uit het soulrepertoire. CCBlue bestaat uit Ab Kroon die met veel gevoel de piano bespeelt, Hans de Krijger die zijn contrabas laat swingen, Bert Frissen die er op de drums voor zorgt dat niemand stil kan zitten, Jeroen Musters die zijn kwaliteiten op de gitaar combineert met zang en Suzan Spermon die met haar stem iedereen meeneemt in de verschillende era’s die de muziek van CCBlue doorloopt. Een podiumoptreden door de muzikanten van CCBlue betekent plezier beleven aan goed in het gehoor liggende livemuziek!

Big Hammond Blow
Big Hammond Blow is een nieuwe formatie in de Hammond & sax traditie. De instrumentale bezetting bestaat - net als in de hoogtijdagen van de souljazz - uit Hammond orgel, tenorsaxofoon, gitaar en drums. Met dampende blues, vette funk en aanstekelijke souljazz staat Big Hammond Blow garant voor een enerverende middag. De band refereert aan legendarische rhythm & blues en souljazzlegendes zoals de organisten Jimmy Mc Griff, Jimmy Smith en Charlie Earland, gitarist Grant Green en tenorsaxofonist Willis Jackson.
Als geen ander laat Elvis Sergo zijn HAMMOND-orgel (inclusief voetenbas) zompen, tweeten en gieren. Zijn authentieke orgelgeluid combineert uitstekend met de expressieve tenorsaxsound van Ruud de Vries, de geraffineerde gitaarstijl van Nick Vos en de magnifieke drumtechniek van Daniel van Dalen.

U betaalt maar 8 euro entrée voor deze swingende middag. Kom genieten!