Tekstvak: 15, 16 en 17 januari jazz weekend met onder andere trio Louis van Dijk.

Jazz Podium Goirle begint dit nieuwe jaar knallend met weer een weekend vol jazz.
Op vrijdag 15 januari start het weekend met de voorstelling Miles! Van trompettist Michael Varekamp & Friends, een ode aan de muziek van Miles Davis. Dit is een voorstelling uit het programma van cc Jan van Besouw. Start om 20:30 uur in de grote zaal. Voor nadere informatie en kaartverkoop kunt u terecht op de site van cc Jan van Besouw: www.janvanbesouw.nl. 

Op zaterdagavond 16 januari is het gelukt een van de grootheden in de Nederlandse jazzscene naar Goirle te halen, Louis van Dijk. Op zondagmiddag kunt u tenslotte weer genieten van een regulier Jazz Podium met twee formaties, D&Jazz en Hot Club de Frank.

Zaterdag 16 januari om 21:00 uur Trio Louis van Dijk
Louis van Dijk begon zijn indrukwekkende carrière met een studie piano en orgel, aan het Amsterdams Conservatorium en slaagde cum laude. Tijdens zijn studie raakte hij gefascineerd door jazzmuziek. Hij heeft cd’s gemaakt met muzikanten uit diverse disciplines zoals Jaap van Zweden, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Toots Thielemans en Michel Legrand. Louis van Dijk ontving maar liefst drie Edisons, negentien gouden en drie platina platen. Zaterdagavond is hij samen met de topmuzikanten Harry Emmery op contrabas en John Engels op drums in een speciaal voor deze avond samengesteld trio te bewonderen. Entree € 15, -. Kaarten kopen kan nu al via de kassa en/of website van cc Jan van Besouw.

Zondag 17 januari om 14:30 uur D&Jazz en Hot Club de Frank
D&Jazz
D&jazz is een moderne jazzband met muzikanten uit Breda en Tilburg. Zij spelen werk van verschillende jazz en fusion artiesten, zoals Brecker Brothers, Christian Scott en Brad Mehldau. Daarnaast spelen ze ook eigen werk. De band heeft in voorgaande jaren met bekende Nederlandse jazzmusici optredens verzorgd, waaronder Anton Goudsmit en Eric Vloeimans. Jazz Podium Goirle biedt D&jazz de kans een aantal van die stukken te spelen met veel energie en enthousiasme. 
Hot Club de Frank
U kunt kijken naar vier jonge mannen – inventief, virtuoos en vooral gretig – die hun muziek doorspekken met onverwachte wendingen en motieven, puttend uit traditionele swing, eigen composities, klezmer en zigeunermuziek, waardoor bossanovaritmes zomaar kunnen overgaan in Balkangrooves. Die onverwachte wendingen vragen om veel interactie, dat is niet alleen spannend om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Hot Club de Frank speelde in Nederland op vrijwel alle jazzpodia en -festivals waaronder het North Sea Jazz Festival.

Voor maar 8 euro entree (kaartverkoop aan de zaal) kunt u deze zondagmiddag weer zeer gevarieerd muzikaal genieten. U bent vanaf 14:00 uur welkom in het grand café van het cultureel centrum Jan van Besouw, vanaf 14:30 uur gaat de muziek los.