Tekstvak: Eerste Jazz Weekend Goirle met o.a. Hans Dulfer

Jazz Podium Goirle pakt komend weekend groots uit met zowel op zaterdagavond als op zondagmiddag jazz in Cultureel Centrum Jan van Besouw. Een heel jazz weekend dus. Uw kans om niet alleen één van de grootheden in de Nederlandse jazz scene van dichtbij te zien, maar ook de talenten van de toekomst.

Zaterdag 14 november: Hans Dulfer met Harry Emmery, Jerome Hol en Cyril Directie

Hans Dulfer werd op 28 mei 1940 geboren in Amsterdam en begon op vijftienjarige leeftijd tenorsax te spelen. Naast saxofonist werd hij bandleider, componist, vader van Candy, concertorganisator, radiomaker, columnist en beroepsanarchist. Hans is avant-gardist die niet alleen met verschillende generaties Nederlandse musici optrad en optreedt, maar hij speelde ook met grote namen uit de internationale jazz scene. Autodidact Hans Dulfer speelt vanaf ’57 in tientallen groepen en is uitgegroeid tot een van de meest markante figuren in de Nederlandse jazz scene. Hans Dulfer treedt komende zaterdag op met Harry Emmery op bas, Jerome Hol op gitaar en Cyril Directie op drums, allen jazztoppers uit de Nederland. Het concert begint om 21:00 uur in de foyer van het cultureel centrum en de entree is 15 euro.

Zondag 15 november:  Salsa en latin-jazz met DESCARGANDO

Drie doorgewinterde SALSEROS  spelen felle Descargas (Descargas betekent letterlijk: 'ontladingen'. Het zijn 'jam's' in de salsatraditie) uit de New Yorkse 70-er jaren Salsa Dura periode, maar ook uit Cuba.

Een Descarga bestaat vaak uit een eenvoudig thema, een koortje, een 'mambo-riff', een break en tussendoor virtuose soli. Muzikanten zetten in descargas hun beste beentje voor om 'te laten zien wat ze in huis hebben' maar tegelijkertijd moet een descarga een 'ijzeren goove' hebben. Muy bailable y con mucho sabor

Descargando speelt als trio, maar ook vaak met één of meerdere gastsolisten gastsolist op trompet en/of saxofoon. Op zondag 15 november op het Jazzpodium Goirle voor de eerste keer in de volgende line-up, een primeur dus!
line up:

Barbara Rana:         	piano, vocals
Humberto Albores:  		bass, vocals
Leticia Bal:               	percussion, vocals
Bart Noorman:        		trumpet, maracas, guïro
Paul Weiling:           		alto-and soprano saxophone, claves

Een hele afwisselende middag dus, voor maar 8 euro entree. U bent vanaf 14:00 uur welkom in het grand café van het cultureel centrum Jan van Besouw, vanaf 14:30 uur zal het geweld op het podium losbarsten.