Tekstvak: Zondag 19 april laatste Jazz podium Goirle van dit seizoen met The Small Town Big Band en Michael Varekamp c.s. met  
A Tribute to Miles Davis

De laatste kans dit seizoen om nog te genieten van wat Jazz Podium Goirle allemaal te bieden heeft. En dat wordt dan ook meteen goed aangepakt met een bigband en trompettist/zanger Michael Varekamp met zijn band die A Tribute To Miles Davis ten gehore brengt. 

Maak kennis met het gevoel van de jazz voor maar 6 euro. Een middag gevuld met verschillende soorten jazz en gedreven muzikanten.  

The Small Town Big Band

De Small Town Big Band is een Bredase vereniging met leden die in hun vrije tijd fanatiek bezig zijn met muziek. Een hechte club, die daarnaast een kwalitatief mooi stuk bigbandmuziek op de planken zet. Opgericht in 1982 zijn er heel wat optredens achter de rug in binnen en buitenland (Belgie, Duitsland, Spanje). De bigband speelt op festivals, feesten en concoursen. Ook in kroegen weet de band de sfeer van een authentieke jazzclub te brengen. Het repertoire bestaat vooral uit het idioom van Count Basie en Duke Ellington met uitstapjes naar modernere composities. Sinds januari 2014 heeft de bigband een nieuwe muzikaal leider gevonden in een inspirerende, enthousiaste componist/arrangeur met rijke, muzikale bagage: Hans Tolhuijs.


Michael Varekamp Ė A Tribute to Miles Davis

Michael Varekamp (Rotterdam 1968), cum laude afgestudeerd van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, begon met trompet spelen toen hij pas 10 jaar was. Op zijn twaalfde raakte hij zeer onder de indruk van een album van Louis Armstrong die hij in zijn vaders muziekcollectie vond en op zijn dertiende begon hij zijn eerste jazzbandje. Met zijn enorme talent is hij na zijn afstuderen de wereld over gegaan en heeft hij onder andere gespeeld in AustraliŽ, Zuid-Afrika, Cuba en natuurlijk in diverse landen in Europa. Daarnaast geeft hij tijdens het toeren workshops en kun je zijn bijdrage horen in films, op de radio en op tv. Naast het spelen van trompet is Michael ook een begenadigd zanger en componist. Momenteel is Michael onder andere bandleider van zijn eigen jazz kwartet en The Cosmic Scene. Deze zondag is hij met zijn band te zien en te horen met A Tribute to Miles Davis.