Tekstvak: Zondag 22 februari:
Fontys Bigband & JazzChoir 
bij Jazz Podium Goirle

Het wordt een spektakel. Zondag 22 februari komen zowel de Fontys Bigband als het Fontys JazzChoir hun kunsten vertonen bij Jazz podium Goirle. Dit is een unieke kans om de beste jonge jazzmuzikanten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten samen te zien spelen. Het Grand Café is open vanaf 14:00 uur, om 14:30 uur begint de muziek. Entree 6 euro.

Fontys Bigband & JazzChoir

De Fontys Bigband geeft muzikanten die studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten de kans het spelen in een bigband te ervaren. Onder leiding van dirigent Maino Remmers wordt dit talentvolle 20 koppige orkest ogenschijnlijk met losse hand geleid, maar er wordt zeer gedisciplineerd gemusiceerd. Het niveau ligt hoog, de bigband laat zien dat er weer een nieuwe generatie getalenteerde jazzmusici wordt opgeleid in Tilburg. De Fontys Bigband begeleidt vaak individuele muzikanten, maar komende zondag is de band te bewonderen samen met het Fontys JazzChoir.

Zoals de naam al suggereert specialiseert deze groep jonge mensen zich voornamelijk in vocale meerstemmige jazz, maar zingt daarnaast ook pop, gospel en fusion. Het prachtige spel van meerstemmig samenzang zorgde er in 2009 zelfs voor dat het koor, onder leiding van Hans van den Brand, het EO-programma korenslag won. Om deel uit te mogen maken van het Fontys JazzChoir moet men als student zijn ingeschreven: zodra een koorlid afstudeert moet hij of zij op den duur automatisch afscheid nemen van het koor. Dat betekent dat het Fontys Jazz Choir regelmatig wisselt van samenstelling. Elke keer dat dit gebeurt, komt het koor dus opnieuw voor de uitdaging te staan om de perfecte samenklank te bereiken, maar omdat van de leden grote discipline wordt verwacht, en dankzij de stuwende kracht van de kundige dirigent Van den Brand, kan het Fontys Jazz Choir zich meten met ervaren koren en koorzangers.