RSIN 8181.45.614

Jazz Podium Goirle geeft zondag 25 februari een podium aan de toppers van de toekomst.

 

Wat te doen op een regenachtige zondagmiddag in februari? Het antwoord is simpel. Kom genieten in het grand cafe van cultureel centrum Jan van Besouw. Vanaf 15:00 uur kunt u weer terecht bij een door Jazz Podium Goirle georganiseerd concert dat u kennis laat maken met de verschillende stijlen binnen het jazz genre.

 

Komende zondag kunt u gratis komen kijken (en luisteren) naar de nieuwe lichting jazzmuzikanten van AMPA (Academy of Music and Performing Arts), die u in verschillende formaties gaan laten genieten. U mag zelf bepalen wat u dit concert waard vindt.

 

AMPA

Wat vroeger bekend stond als het conservatorium heet tegenwoordig AMPA en is onderdeel van Fontys. De studenten van AMPA leren niet alleen uitstekend musiceren, maar ook het samenspelen, presenteren en het ondernemerschap. Ook dit jaar geeft Jazz Podium Goirle studenten weer de kans om te laten zien wat ze kunnen. Er komen drie ensembles de middag opluisteren.

 

Paulsemble

Het Paulsemble is een ensemble onder leiding van saxofonist en docent Paul Weiling. Ze richten zich vooral op Jazz, Latin en Groove muziek. Een ding is zeker: het swingt! De studenten die deelnemen aan het ensemble zijn: Tuur Steeghs (piano), Tom Kruize (Trompet), Hyemin Yu (elektrische bas) en Willem van der Zanden (drums).

 

Harmony Jazz Collective

Maak kennis met het Harmony Jazz Collective: Afke, Ema, Nisan, Sori, Iulia, Evelien en Leonor. Dit getalenteerde ensemble weeft magische jazzharmonieen en verenigt hun stemmen in perfecte gemeenschap om een boeiende en soulvolle muzikale ervaring te creeren.

 

Fontys Cuban Latin Ensemble

Met een combinatie van traditionele Cubaanse muziek en hedendaagse Latin muziek creeert het Fontys Cuban Latin Ensemble een unieke stijl. Dit is een gemixte groep van zowel de jazz en de klassieke muziekafdeling uit verschillende landen, waaronder: Nederland, Spanje, Portugal, Chili en Mexico. Het repertoire wat zij spelen loopt van Eddie Palmeri tot Gloria Estefan. Deze botsing van tijdperken vindt plaats door traditionele stukken met een moderne instrumentenbezetting te spelen, of juist het tegenovergestelde waarbij composities met een traditionele percussiesectie worden gespeeld. De muziek is gebaseerd op ritme, maar er worden ook pakkende melodieen, harmonieen en improvisaties gespeeld.

 

Kom gratis genieten en laat u verrassen. U kunt een beoordeling geven aan de studenten door een vrijwillige bijdrage in de kas. Op deze manier steunt u Jazz Podium Goirle en blijft de stichting ook in de toekomst in staat voor muzikanten een podium te bieden.