Tekstvak: Staande ovatie voor The Storyville Jassband.


Jazz podium Goirle had op 18 januari 2015 slechts één band op het programma staan t.w. “The Storyville Jassband”. Dit oude stijl/dixieland orkest uit Arnhem speelde tussen 14:30 en 18:00 uur drie sets. Wat aanvankelijk een “normale” jazzpodium middag leek te worden groeide allengs uit tot een geweldig concert met aan het slot een staande ovatie van het talrijk opgekomen publiek voor dit orkest, bestaande uit Peter van de Geijn op trompet, Henk van de Ven op clarinet, Peter Dobbe op trombone en gitaar, Rob van de Grift op banjo en gitaar, Hein van Rooijen op contrabas en Berry Schuring op drums. 

Een zéér gevarieerd en geïnspireerd gespeeld New Orleans/dixieland repertoire passeerde de revue. Daarnaast werd ook bv de “Tin Roof Blues” niet vergeten. Maar niet alleen in dit repertoire blonk het orkest uit. Toen Peter Dobbe, die tussen de nummers door zéer droogkomisch aankondigde en vooral de draak stak met zichzelf en zijn mede-bandgenoten, zijn trombone voor enkele nummer inruilde voor zijn gitaar (model Django Reinhardt) herleefde het repertoire van “Hot Club de France” met nummers als “Nuages” en “Petite Fleur”. Peter klonk als Django en Henk op clarinet als Sidney Bechet, waarbij de rest van de band fraai ingetogen begeleidde. Peter was overigens ook voornamelijk leadzanger in de vocale nummers, waarbij de overige frontmannen soms tweede en derde stem zongen. 

Tot slot moet vermeld worden dat alle leden van dit orkest prachtige solo’s afleverden en blijk gaven van groot vakmanschap en beheersing van hun instrument. Toen het laatste nummer was gespeeld stond het publiek spontaan op en gaf het orkest een staande ovatie. Daarna gaf men nog een toegift, waarbij de bandleden ook nog eens lieten horen prima meerstemming á capella te kunnen zingen.