Tekstvak: Zondag 23 november Quintet Hein Huysmans en Anne Stockman Quartet bij Jazz Podium Goirle

Modern jazz en eigen nummers, ervaren rotten en jonge honden. Het wordt weer een inspirerende middag komende zondag in het grand café van Cultureel Centrum Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1. U bent welkom vanaf 14:30 uur om te komen luisteren en genieten van het Quintet Hein Huysmans en het Anne Stockman Quartet. Entree 6 euro.

Quintet  Hein Huysmans
Hein Huysmans is een ”oude” bekende van Jazz Podium Goirle. In de beginjaren van JPG trad hij diverse malen bij ons op met wisselende formaties. Altijd met een swingend repertoire van standards in modern jazz stijl. 
Zijn enthousiaste optreden met een sessie-band tijdens de viering van 10 jaar Jazz Podium Goirle in november 2013 was de aanleiding om hem nogmaals uit te nodigen bij ons te komen spelen met zijn eigen quartet dat voor deze gelegenheid tot quintet wordt uitgebreid met saxofonist Jef van Dervelde. Het quartet bestaat naast Hein Huysmans (vibrafoon en accordeon) verder uit Nick Waterslagers (piano), Toon Segers (contrabas) en Frans Pelgrims (drums). Daarnaast zal de dochter van Hein, Christel Huysmans vocale bijdragen leveren.

Anne Stockman Quartet
De Nederlandse vocaliste Anne Stockman (Hulst, 1984) schrijft haar eigen nummers sinds ze een klein meisje was. Op jonge leeftijd trad ze al op als duo met haar zus. Op het Conservatorium van Tilburg was ze lid van het Fontys Jazzchoir. Met deze close-harmony groep, won ze destijds de tweede editie van 'Korenslag'. Naast een veelgevraagd zangdocente is ze als jazz zangeres een van de oprichters van de vocal groep MicSing. Ze is ook regelmatig gastvrouw van de Vocal Sessions in jazzclub Paradox Tilburg.

In 2012 vormde Anne haar eigen band: het Anne Stockman Quartet. Haar collega bandleden zijn Patrick Rugebregt (piano), Joost Verbakel (bas) en Martijn Soeterbroek (drums). De groep speelt voornamelijk Anne’s originele composities, geïnspireerd door onder andere Gretchen Parlato, Becca Stevens, Erykah Badu, The New York Voices en Jamiroquai.

Vleugel

Voor deze editie van Jazz Podium Goirle wordt door sponsor Grosveld weer een prachtige vleugel op ons podium gezet!