RSIN 8181.45.614

Zondag 19 november viert Jazz Podium Goirle

het 20-jarig jubileum met een

gratis toegankelijk jazzfestival

 

Stichting Jazz Podium Goirle bestaat 20 jaar en dat gaan we groots vieren. Het doel van de stichting is de jazz in al zijn diversiteit bekend te maken onder de inwoners van Goirle en omstreken. Daarom organiseren we op zondagmiddag 19 november 2023 een gratis toegankelijk jazzfestival waar iedereen kan proeven van verschillende soorten jazz. Er treden 10 acts op die elkaar afwisselen in de theaterzaal, de kapel en de foyer. De deuren gaan open om 13:00 uur en de live muziek start om 13:30 uur.

 

In 2003 nam een groepje enthousiaste jazzliefhebbers uit Goirle het initiatief om Goirle kennis te laten maken met jazz. Er was wel aanbod voor diverse soorten muziek in het dorp, maar jazz behoorde daar nog niet toe. Daarom werd in oktober 2003 gestart met het organiseren van jazzconcerten. Al twintig jaar organiseert Stichting Jazz Podium Goirle 6 a 7 concerten per jaar zonder overheidssubsidie. Gelukkig hebben we wel een groot aantal trouwe sponsoren die het mogelijk maken om de entreeprijs van de concerten laag te houden en we wel de kwaliteit kunnen bieden die we graag willen laten zien.Bovendien worden we op een geweldige manier gefaciliteerd door CUltureel Centrum Jan van Besouw, waar we al vanaf het begin te gast zijn.

 

Er zijn veel verschillende stromingen binnen de jazzmuziek. Per concert staat er een specifieke stroming centraal, zodat we een breed scala aan muziek hebben kunnen laten zien in de afgelopen jaren. Op het komende jazzfestival kun je in een middag genieten van een grote diversiteit aan jazz. Zo leer je nieuwe dingen kennen en vind je misschien wel jouw favoriete jazzstijl!

 

Dus laat je niet afschrikken en kom zondag 19 november naar ons jazzfestival. Vier samen met ons het 20-jarig jubileum van Stichting Jazzpodium Goirle!