RSIN 8181.45.614

Kom zondag 16 april kijken naar Masha Bijlsma, een stem van internationale allure

 

Wat een eer voor Jazz Podium Goirle om op zondag 16 april de Masha Bijlsma Band op het podium te kunnen presenteren. Masha Bijlsma, een prachtige zangeres met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn. Kom genieten op zondagmiddag vanaf 15:30 uur. De entree is 8 euro.

 

De Masha Bijlsma Band

Nadat Masha piano en basgitaar studeerde begon ze op 19 jarige leeftijd te zingen en formeerde ze de Masha Bijlsma Band. De groep was een onmiddellijk succes en speelde over de hele wereld: Duitsland, Belgie, Zweden, Griekenland, Zwitserland, Bulgarije, United Kingdom, Indonesie en in de Verenigde Staten. Optredens voor radio, tv en op diverse

bekende jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival! Ondertussen maakte Masha met de band zes CDs en groeide het aantal fans.

 

Masha zingt repertoire van diverse componisten zoals, Thelonious Monk, Fats Waller, Charlie Haden, Tony Lakatos, Jasper van t Hof, Kate Bush en Noa. Soms schreef Masha zelf een tekst, zoals bv over First Song van Charlie Haden, opgedragen aan zangeres Abbey Lincoln met als titel Song for Abbey.

 

Bij de Masha Bijlsma band speelden in de afgelopen jaren schitterende gastsolisten, zoals Benny Bailey, Bob Malach, Tony Lakatos, Gary Thomas, Ack van Royen en Eric Vloeimans. Komende zondag neemt ze trombonist Ilja Reijngoud mee naar Goirle. De band bestaat verder uit: Martin Sasse of Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand of Martin Gjakonovski op double bass en Dries Bijlsma op drums.