RSIN 8181.45.614

Zondag 15 mei Never Mind Jazz Band

in CC Jan van Besouw

 

Komende zondag 15 mei is alweer het laatste concert van Jazzpodium Goirle van dit theaterseizoen. En zoals altijd is ook dit concert een bezoek waard. Waan je in de jaren 20 van de vorige eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten en geniet met volle teugen van old school jazz.

 

Zondag 15 mei dus vanaf 15:30 uur in het grand cafe van Cultureel Centrum Jan van Besouw. We ontvangen u graag vanaf 15:00 uur. De entree bedraagt 8 euro.

 

Never Mind Jazz Band

 

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke), tot aan de vroege big bands zoals Fletcher Henderson, McKinneys Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman, Duke Ellington). De originelen zijn zodanig teruggearrangeerd naar de 6-mans bezetting dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt. En hoewel ze serieus de muziek hanteren, is een optreden van de Never Mind Jazz Band een groot feest!