RSIN 8181.45.614

Laat je verrassen op zondag 10 april

door Alex van Abeelen

 

Het is weer wat kouder geworden, dus tijd om aanstaande zondag de warme gezelligheid op te zoeken van het CC Jan van Besouw en te genieten van het concert van Alex van Abeelen met zijn kwartet. U bent vanaf 15:00 uur weer welkom in het grand cafe van het cultureel centrum. Vanaf 15:30 uur kunt u genieten van de moderne jazz van een nieuw kwartet dat speciaal voor het Jazz Podium naar Goirle komt. De entree is 8 euro.

 

Alex van Abeelen

 

In 2012 begon Alex van Abeelen (1993) aan de opleiding klassiek trombone aan het Conservatorium in Tilburg. Al snel voelde hij een klik met de lichte muziek en besloot daarom zijn studie klassiek te combineren met hoofdvak jazz-trombone. In 2016 maakte Alex de overstap naar het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2018 rondde hij zijn Bachelor daar succesvol af. Alex van Abeelen is een veelgevraagde trombonist in allerlei formaties. Zo speelt hij bij ondermeer blazerssectie The Hornaments, The Dutch Jazz Collective, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, maakte hij o.a. deel uit van projecten van de Metropole Orkest Academy en speelt hij regelmatig in radio- en tv-programma's. Enige tijd speelde hij ook al in Goirle als gastsolist bij een concert van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning.

Alex van Abeelen is komende zondag te zien samen met Sjoerd van Eijck op toetsen, Freek Mulder op bas en Dirk de Nijs op drums.