RSIN 8181.45.614

Zondagmiddag 21 november een middag heerlijk genieten van Simone Honijk

 

Kom genieten van de geweldige stem van Simone Honijk. Op zondag 21 november kunt u vanaf 15:30 uur weer terecht in het Grand Cafe van het Cultureel Centrum Jan van Besouw voor een nieuw concert van Jazz Podium Goirle. Een heerlijke middag voor maar 8 euro entree.

 

Simone Honijk Quartet met gastsolist Suzan Veneman.

 

Het bestaat: een zangeres die alle noten haalt zonder virtuoos vertoon en zonder uberhaupt de indruk te wekken dat ze zich inspant. Die zowel een betekenisvolle tekst kan voordragen als eindeloos op een melodie kan varieren. Die het ijzeren repertoire door en door kent, maar niet bang is daar haar eigen kandidaat-evergreens aan toe te voegen.

 

Simone Honijk studeerde in 2005 af aan het Conservatorium van Amsterdam (afdeling Vocal Jazz). Ze begon haar professionele carriere als jazzvocaliste met haar eigen Simone Honijk Quartet en speelde op de Nederlandse Jazzfestivals, DJazz TV en (internationale) Jazzpodia. Er is ruimte voor iedereen om een ​​eigen statement te maken in de nummers. Zangers die Simone hebben geinspireerd zijn: Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Anita O'day, Sarah Vaughan, June Christie, Carmen Mcrae, Mark Murphy en Kurt Elling. Het kwartet bestaat verder uit Dirk Balthaus op piano, Thomas Winther Andersen op contrabas en Niek van Wiggen op drums.

 

Gastsolist is Suzan Veneman! Zij is opgegroeid in een muzikaal gezin, waar zij vervolgens haar passie voor muziek heeft gevolgd en jazztrompet is gaan studeren. In 2010 won ze de tweede prijs op het Prinses Christina Jazzconcours, en later dat jaar werd ze geselecteerd als beste solist in de categorie koperinstrumenten op het Nationaal Big Band festival in Hoofddorp. Binnenkort brengt zij haar eerste album onder eigen naam uit. Vandaag komt zij als gastsolist mee met het quartet van Simone Honijk.

 

We volgen uiteraard de geldende richtlijnen die vanuit de Nederlandse overheid en RIVM worden geadviseerd. Bij de entree van het Cultureel Centrum wordt u gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs.