RSIN 8181.45.614

DelMontis komt naar Goirle!

Jazz Podium Goirle viert groots 100ste concert

 

100 keer jazz in Goirle, georganiseerd door Stichting Jazz Podium Goirle. Dat moet natuurlijk goed gevierd worden. Speciaal voor dit jubileum pakt Jazz Podium Goirle flink uit met wel twee bands. Om dit 100ste concert feestelijk te openen, zal de middag beginnen met een optreden van The Juggets Jazzband gevolgd door de soulvolle grooves van het Hammond orgel van DelMontis. En omdat dit toch een verjaardag is, trakteert Jazz Podium Goirle. De entree is gratis!

 

DelMontis

DelMontis is een samenwerking van zanger/pianist Frank Montis, bekend van o.a. Laura Vane & The Vipertones en saxofonist/arrangeur Rolf Delfos, bekend van o.a. The Houdinis. De twee heren ontmoetten elkaar tijdens het spelen bij de Nu-jazz groep The Jazzinvaders en niet lang daarna werd DelMontis geboren. De band werd aangevuld tot een septet met uitstekende muzikanten en een mix van muziek van Montis gecombineerd met de blazers arrangementen van Delfos ontstond. Als basis hoort men een gebalanceerde combinatie van coole grooves, transparante nummers en muzikale vrijheid. Het oorspronkelijk duo is aangevuld met Peter Broekhuizen op bariton sax en fluit, Cees Trappenburg op trompet en bugel, Guus Bakker op bas en Pim Dros op drums en tenslotte Aron Raams op gitaar. DelMontis speelt funky soul met een sprankje jazz. Een geweldige combinatie zeker met de zang van Frank Montis met een stem die perfect past bij zijn zelf geschreven teksten.

 

The Juggets Jazzband

In januari 1979 begon in Tilburg een elftal enthousiaste muzikanten met het beoefenen van de Dixielandmuziek. Vanwege de reputatie van Tilburg als Stad der Kruikenzeikers noemden zij zich The Juggets Jazzband. Het eerste optreden was in de streetparade van de Jazz Meeting Tilburg in 1979. En sindsdien is er veel gebeurd. Binnen Nederland zijn zij op diverse jazzfestivals een niet meer weg te denken begrip geworden. In Europa worden met regelmaat landen als Belgie, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Denemarken en Engeland bezocht. Een mijlpaal in de historie van The Juggets Jazzband kwam in 1995. De band werd uitgenodigd deel te nemen aan het French Quarter Festival te New Orleans (USA). Het repertoire bestaat uit tot een veelzijdig Dixieland repertoire dat door uitgekiende arrangementen en met veel afwisseling, op een geheel eigen manier wordt vertolkt.

 

Dit belooft een wel heel veelzijdige middag te worden op zondag 16 februari aanstaande. Het Grand Cafe van Cultureel Centrum Jan van Besouw is vanaf 15:00 uur geopend voor de toeschouwers. Kom niet te laat, het aantal zitplekken is beperkt.

Stichting Jazz Podium Goirle organiseert jazz concerten voor de inwoners van de gemeente Goirle en omstreken. Dankzij onze sponsoren lukt het om nog steeds een gevarieerd programma neer te zetten met de verschillende stijlen binnen de jazz. Dit 100ste concert wordt u gratis aangeboden, maar een financiele bijdrage is altijd welkom.