RSIN 8181.45.614

Jazz Podium Goirle goes Down South

 

Waan je in het New Orleans van de twintiger jaren, lopend door het French Quarter. Mensen lachend op de balkons en de jazzmuziek klinkt uit de kroegen door de straten. Dat is de sfeer die gebracht wordt door The Down South Jazzband.

 

Kom de band bewonderen op zondag 17 november in het grand café van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Vanaf 15:00 uur komt u al in de juiste sferen, vanaf 15:30 uur zullen de gerenommeerde muzikanten de Roaring Twenties tot leven brengen.

(Entrée slechts 8 euro!)

DOWN SOUTH JAZZ BAND (Limburg B&NL)

 

In 2016 heeft Jan Tom Fernhout het initiatief genomen een orkest te formeren welke als doel heeft in Jazz clubs en op festivals op te treden, de premiere was op 10 september 2016 met een eerste treffen op de Sint Pietersberg, Maastricht Brasserie Monte Nova van de muzikanten die voorheen nog nooit samen gespeeld hadden, The birth of a band heette dit publieke optreden.

 

Voor dit orkest is een naam gekozen die verwijst naar Zuid Limburg, de Down South Jazzband.

De Down South Jazzband presenteerde op 5 j.l. oktober haar eerste CD in de stijl van de componist, arrangeur, pianist en cornettist Bix Beiderbecke (1903 - 1931) en gitarist, band leider, Eddie Condon (1905 - 1973), die de fantastische Ragtime en Chicago stijl speelde met geweldige cornettisten als Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Wild Bill Davison en Bobby Hackett.

De Down South Jazzband speelt jazz muziek uit de periode welke bekend staat onder the roaring twenties van de vorige eeuw.

Ons doel is de nummers zo oorspronkelijk mogelijk te presenteren, te arrangeren naar onze bijzondere bezetting. De band heeft succesvolle avondvullende optredens verzorgd op verschillende Jazzfestivals en clubs in binnen en buitenland.

 

Bezetting:

 

Banjo en zang: Patrick Greven

Drums: Patrick Heubel

Contrabas: Jan Lempens

Klarinet en alt sax: Jan Van Gaalen

Trombone: Lou Brouns

Gitaar: Ron Willems

Kornet en bugel: Jan Tom Fernhout