Zondag 21 januari 2018 geeft Jazz Podium Goirle ruimte aan het conservatorium om zichzelf te presenteren

 

In het nieuwe jaar start Jazz Podium Goirle met een aantrekkelijke opeenstapeling van jong talent. Een nieuw jaar zorgt ervoor dat wij ons allemaal weer even jonger voelen en dat laat de stichting zien op zondag 21 januari aanstaande. Vanaf 15:30 uur zullen twee ensembles van de jazz afdeling van Fontys Academy of Music and Performing Arts hun kunsten laten zien, gevolgd door de Fontys Big Band met een spectaculaire afsluiting van de middag. U wordt vanaf 15:00 uur welkom geheten in het Grand Cafť van Cultureel Centrum Jan van Besouw.

 

Sinds september 2017 opereert het Fontys Conservatorium onder de naam AMPA. AMPA staat voor een internationaal georiŽnteerde muziekopleiding die studenten wil opleiden tot het hoogste niveau van hun kunnen als muziekkunstenaars.

 

All You Can Eat
All You Can Eat bestaat uit zeven jonge mensen afkomstig uit verschillende plekken in Nederland en Europa met allemaal een eigen geluid, stijl en muzikale achtergrond.† Met ĎAll You Can Eatí gooit het ensemble verschillende kleuren op het muzikale canvas en creŽert een nieuwe stijl. Ze maken en spelen eigen arrangementen, door aan (bekende) nummers een nieuwe draai te geven.

 

Ensemble Four
Ensemble ďFourĒ is ook een ensemble bestaande uit studenten aan de AMPA jazz afdeling. Het ensemble is sinds het begin van dit schooljaar actief bezig met het op eigen wijze vertolken van repertoire variŽrend van bebop jazz tot pop. Deze zeven muzikanten laten nu al een verscheidenheid aan techniek en muzikale invloeden horen.

 

Fontys Big Band

De Fontys Big Band is een 18 koppige orkest en stond vele jaren onder leiding van dirigent Maino Remmers, sinds kort onder Martijn de Laat. Wisselingen in de bezetting zijn er elk jaar, zodat veel jazzstudenten de kans krijgen om bigbandervaring op te doen. Het orkest speelt ogenschijnlijk uit losse hand maar er wordt gedisciplineerd gemusiceerd. Het niveau ligt hoog en de arrangement zijn pittig.

 

Voor maar 8 euro entree (kaartverkoop aan de zaal) kunt u deze zondagmiddag weer zeer gevarieerd muzikaal genieten.† Jazz podium Goirle, het podium voor jazz in Goirle, presenteert zowel jong als ouder talent.†